Sposób przygotowania:
Szybki deser jogurtowy z ananasem oraz rodzynkami
Jogurty oraz śmietanki wlewamy do wysokiej miseczki, wsypujemy obydwie śnieżki i ubijamy aż wszystko zgęstnieje oraz się ładnie połączy. Żelatynę mieszamy z niewielką ilością wody i rozpuszczamy stawiając na platkę, czekamy aż się rozpuści, zdejmujemy z ognia i chwilę studzimy. Do pozostałej masy dodajemy kilka kropli aromatu cytrynowego , cukier oraz wcześniej namoczone rodzynki( rodzynki moczymy w gorącej wodzie z dodatkiem cukru aż ładnie napęcznieją). Dodajemy do masy żelatynę delikatnie lecz dokładnie mieszając. Układamy w miseczce biszkopty oraz cząstki odsączonego ananasa, na to wlewamy masę. Kiedy masa będzie tężeć na górę układamy odsączone owoce ananasa , ćwiartki mandarynki, można też do smaku posypać kilka rodzynek. Wstawiamy do lodówki na kilka minut, następnie zalewamy wszystko galaretkami cytrynowymi ( rozpuszczone w gotowanej wodzie oraz dokładnie przestudzone, najlepiej już tężejące ).