Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Szybki ptyś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

takie coś do małej czarnej

Szybki ptyś

Składniki:

Szybki ptyś

 

  • Na 4 osoby
  • 4 gotowe suche ptysie przekroić na pół
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady startej na wiórki
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka śmietany kremówki ubić na sztywno
  • cukier puder do dekoracji

Sposób przygotowania:

Szybki ptyś
Do ubitej na sztywno śmietany dodajemy czekoladę oraz cukier puder i delikatnie mieszamy. Ptysie rozkładamy na dużym talerzu. Na jednej połowie (drugą zostawiamy do przykrycia) szprycą bądź woreczkiem z odciętym rogiem wyciskamy bitą śmietanę. Przykrywamy drugą połówką ptysia posypujemy cukrem pudrem i gotowe

Tagi:

czekolada