Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Szybki sos jabłkowo-pomarańczowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sos z jabłek jest rewelacyjny do deserów, makaronu i różnego rodzaju gotowanych kasz.

Szybki sos jabłkowo-pomarańczowy

Składniki:

Szybki sos jabłkowo-pomarańczowy

 

 

Sposób przygotowania:

Szybki sos jabłkowo-pomarańczowy
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, wsypać do rondla. Wlać 1 szklankę wody, dodać otartą skórkę z pomarańczy i rozgotować. Następnie zdjąć z ognia, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Wsypać cukier, wymieszać, ostudzić. Do zimnego musu dodać cukier waniliowy, śmietankę, dokładnie wymieszać. ( w razie potrzeby dosłodzić )