Sposób przygotowania:
Szybkie naleśniki z dżemem
Do miski wsypujemy mąkę. Wbijamy jajko, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wszystkie składniki na naleśniki zalewamy mlekiem i połową wody gazowanej. Miksujemy na jednolitą masę. W trakcie miksowania dolewamy resztę wody gazowanej, wówczas ciasto naleśnikowe będzie bardziej pulchne. Konsystencja ciasta ma być dość rzadka, gdy widzimy, że jest zbyt gęste, to doleawmy więcej wody. Na patelni rozgrzewamy minimalną ilość oleju, gdy jest już wystarczająco gorący wówczas wlewamy porcję naszego ciasta i rozlewamy je po całej patelni. Smażymy na rumiano z obu stron. Usmażone naleśniki wykładamy na talerz i czekamy, aż troszkę ostygną. Ciepłe smarujemy po jednej stronie dżemem i składamy. Podajemy jako danie na ciepło. Smacznego :))