Sposób przygotowania:
Koronkowe naleśniki z musemETAP 1:
Ciasto:
Masło roztapiam i studzę, przelewam do pojemnika, dodaję mąkę, jajko, sól, mleko i miksuję blenderem. Ciasto ma wtedy fajną aksamitną konsystencję. Ma być bardziej gęste niż na tradycyjne naleśniki. Wstawiam do lodówki na godzinę.
ETAP 2:
Ciasto przelewam do rękawa cukierniczego z końcówką bardzo cienką. Patelnię smaruję oliwą i wyciskam ciasto tworząc serce. Środek, jego linie musi łączyć się z obwódką serca.
ETAP 3:
Maliny przekładam do rondelka, i zagotowuję. Przecedzam przez sito, pestki wyrzucam a sok przelewam do garnka, dodaję cukier który ma się rozpuścić. Żelatynę namaczam w zimnej wodzie, dolewam kilka łyżek gorącego soku i rozpuszczam. Wlewam do garnka, mieszam i odstawiam aż ostygnie i lekko zgęstnieje.
ETAP 4:
Śmietanę kremówkę schłodzoną ubijam na sztywno, dodaję jogurt, sos malinowy i mieszam. Podaję z naleśnikami.
ajrinwu
mocsłodkości
biedroneczki