lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak sobie myślę - mamy za rogiem weekend więc trzeba to jakoś uczcić. Dlatego właśnie dlatego powstał ten pyszny sernik z brzoskwiniami.

Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym

Składniki:

  • Ciasto ucierane:
  • mąka tortowa 500 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • cukier pół szklanki
  • żółtka 4 szt
  • śmietana 18% dałam 150 g
  • kostka masła mięciutkiego

 

  • Środek:
  • ser z wiaderka
  • budyń śmietankowy 2 szt
  • mleko pół szklanki
  • cukier 3/4 szklanki
  • masło pół kostki rozpuszczone letnie
  • morele z puszki 6 ćwiartek

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym

Wykonanie:

Do misy wsypujemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy miękkie masło, cukier, żółtka i śmietanę. Ucieramy składniki i przekładamy do przygotowanej formy wyłożonej papierem. Nakłuwamy widelcem ciasto na całej powierzchni.

Do misy wbijamy jaja wsypujemy cukier i miksujemy na największych obrotach. Masa nam się podwoi. Dodajemy do masy ser z wiaderka z rozrobionym budyniem w melu oraz letnie masło. Całość mieszamy i przelewamy do naszej formy wyłożonej ciastem.

Na wiech układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki.

Wkładamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach godzinę i 20 minut.

Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym
Do misy wsypujemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia ,Dodajemy miękkie masło,cukier, żółtka i śmietanę.Ucieramy składniki i przekładamy do przygotowanej formy wyłożonej papierem.Zakuwamy widelcem ciasto na całej powierzchni.
Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym
Do misy wbijamy jaja wsypujemy cukier i miksujemy na największych obrotach. Masa nam się podwoi. Dodajemy do masy ser z wiaderka z rozrobionym budyniem w melu oraz letnie masło.Całość mieszamy i przelewamy do naszej formy wyłożonej ciastem
Sernik z brzoskwiniami na spodzie ucieranym
Na wiech układamy brzoskwinie pokrojone w plasterki Wkładamy do pieca i pieczemy w 170 stopniach godzinę i 20 minut.