Sposób przygotowania:
Sernik na zimnoETAP 1:
Żelatynę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić, twaróg z wiaderka mikserem utrzeć z kaszą manną, wlać żelatynę, pokruszoną czekoladę i zmiksować.
ETAP 2:
Głęboka forma 18 cm 2 sztuki -jedną mąż do pracy zabiera, z wyciąganym dnem z papierem do pieczenia, wokoło rantu postawić biszkopty, wyłożyć sernik do 3/4 wysokości, do lodówki.
ETAP 3:
Owoce z puszki odsączone na sitku wyłożyć na serniki, wlać tężejące galaretki wymieszane w 900 ml gorącej wody i schować do lodówki najlepiej na całą noc.
ETAP 4:
Sernik wysunąć z formy zdjąć papier, kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.
SylaUla
SylaUla