ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Sernik na zimno

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sernik na zimno z owocami, galaretką, z biszkoptami, czekoladą pokruszoną jest bardzo smacznym deserem.

Sernik na zimno Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Sernik na zimno

 

  • twaróg z wiaderka waniliowy 1 kg,
  • żelatyna na 1 litr 1 opakowanie,
  • kasza manna 4 łyżki,
  • czekolada gorzka 100 gram,
  • owoce mix z puszki 900 gram puszka,
  • galaretka wiśniowa 2 opakowania,
  • biszkopty podłużne 2 opakowania

Sposób przygotowania:

Sernik na zimno

ETAP 1:

Sernik na zimno
Sernik jest pyszny z czekoladą gorzką.

Żelatynę wymieszać w 3/4 szklanki gorącej wody i wystudzić, twaróg z wiaderka mikserem utrzeć z kaszą manną, wlać żelatynę, pokruszoną czekoladę i zmiksować.

ETAP 2:

Sernik na zimno
Forma głęboka nadaje sie do takich serników.

Głęboka forma 18 cm 2 sztuki -jedną mąż do pracy zabiera, z wyciąganym dnem z papierem do pieczenia, wokoło rantu postawić biszkopty, wyłożyć sernik do 3/4 wysokości, do lodówki.

ETAP 3:

Sernik na zimno
Mozna również dać mix świeżych owoców pokrojonych.

Owoce z puszki odsączone na sitku wyłożyć na serniki, wlać tężejące galaretki wymieszane w 900 ml gorącej wody i schować do lodówki najlepiej na całą noc.

ETAP 4:

Sernik na zimno

Sernik wysunąć z formy zdjąć papier, kroić nożem maczanym w gorącej wodzie.