KingaKosmala13

KingaKosmala13

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 58]

Szynka nadziewana serkiem w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szynka nadziewana serkiem w galarecie

Szynka nadziewana serkiem w galarecie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szynka nadziewana serkiem w galarecie

 

  • 0,5 litra wywaru mięsnego
  • 4 łyżeczki żelatyny spożywczej
  • 10 plastrów szynki konserwowej
  • serek Serek Philadelphia light
  • kilka plastrów ugotowanej marchwi do ozdoby
  • groszek konserwowy

 

Sposób przygotowania:

Szynka nadziewana serkiem w galarecie
W gorącym wywarze mięsnym rozpuszczamy żelatynę cały czas mieszając. Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Plasterki szynki smarujemy serkiem Philadelphia light i zwijamy w roladki. Układamy w naczyniu zdobimy marchwią oraz groszkiem. Zalewamy zimnym lekko stężałym wywarem. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Szynka nadziewana serkiem w galarecie
W wywarze mięsnym rozpuszczamy 4 łyżeczki żelatyny.
Szynka nadziewana serkiem w galarecie
Plastry szynki smarujemy serkiem i zwijamy w roladki.
Szynka nadziewana serkiem w galarecie
Roladki z szynki układamy w naczyniu .Układamy marchew i groszek.Zalewamy wywarem.

Tagi:

szynka