2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Szynka w cieście francuskim 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Ta prosta potrawa sprawdzi się świetnie kiedy goście zaskoczą swoją wizytą ,zamiast szynki może być różna wędlina

Szynka w cieście francuskim 4

Składniki:

Szynka w cieście francuskim 4

 

  • 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 40 żółtego sera np goudy
  • 20 dag szynki wędzonej lub gotowanej
  • pieprz
  • szczypta słodkiej papryki

 

Sposób przygotowania:

Szynka w cieście francuskim 4
Ciasto podzielić na dwie częsci jedną z nich rozwałkować i położyć na dnie blaszki wyłożonej pergaminem do pieczenia szynkę pokroić na małe kawałki ser żółty zetrzeć na tarce,na ciasto rozłożyć szynkę posypać serem oprószyć pieprzem i papryką , przykryć drugą częścią ciasta i po brzegach ciasto zlepić ze sobą ,na wierzchu narysować kwadraty nożem aby potem łatwiej można było dzielić zapiekankę . Wierzch można posmarować skłóconym jajkiem będzie ładnie wyglądała Piec około 30 min w temp 210*