Sposób przygotowania:
Szyszki z krówek i prażonego ryżu
Do garnuszka wlać kilka łyżek wody .Włożyć masło i po woli roztopić. Dołożyć połamane drobno ,,Krówki ,, i podgrzewać aż sie roztopić . Wsypać kakao i zamieszać .Wsypać do garnka ryż i dobrze wymieszać . Nabierać łyżka gorąca masę i ugniatać tak by wyglądała jak szyszka ( z jednej strony szpiczasta ) - trzeba uważać żeby sie nie poparzyć .
Jak ,,Krówki ,, sie rozpuszczą to trzeba robić szybko bo inaczej potem szyszki będą. twarde
Jak ,,Krówki ,, sie rozpuszczą to trzeba robić szybko bo inaczej potem szyszki będą. twarde
jovi
mamamamuta4
One chyba są po 10 dag .Kupuję raz te większ , raz 2 mniejsze . Jak jest ryżu wiecej to nic obklei sie na około .
jovi
Dzięki wielkie:) muszę wypróbować:)