Sposób przygotowania:
Tadżin - marokańskie danie
Wszystko przygotowujemy w specjalnym naczyniu tadżin układając na węglu drzewnym, jeśli nie macie marokańskiego naczynia wystarczy naczynie żaroodporne. Mięso kroimy w grubą kostkę, posypać kurkumą i podsmażyć na wolnym ogniu aż się zrumienieni. Przykrywamy naczynie, dusić przez ok. 15 minut, następnie dodać cebulę, i wszystkie pozostałe przyprawy, dodajemy niewielką ilością bulionu aż mięso będzie szczelnie przykryte. piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez jakieś 1,5 godziny lub na węglu drzewnym, pamiętaj o uzupełnianiu bulionem lub wodą.Ziemniaki obrać, pokroić w plastry, dodać po około 1 godzinie do piekącego się mięsa. Wszystko jeszcze około pół godziny pieczemy aż ziemniaki będą odpowiednio miękkie. Na koniec około 15 minut przed zakończeniem pieczenia dodać pozostałe zioła. Smacznego
kołczu
KRISTOFE
jaNina
KRISTOFE