Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Tagliatelle z camembertem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Równie smaczna i ciekawa alternatywa do popularnego spaghetti

Tagliatelle z camembertem

Składniki:

Tagliatelle z camembertem

 

  • Opakowanie tagliatelle
  • 1 camembert
  • 5 cieniutkich plastrów szynki parmeńskiej
  • kawałek goudy i/lub parmezan do starcia
  • 2 pomidory
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z camembertem
Makaron gotujemy. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Kroimy w dość drobną kostkę, wrzucamy do garnuszka i zalewamy wodą na wysokość 1,5 cm. Dusimy pod pokrywką, kiedy pomidory uzyskają w miarę jednolitą konsystencję ściągamy z ognia. Dodajemy do sosu soli i pieprzu dla smaku. Camembert kroimy w kosteczkę, szynkę parmeńską w kawałki. Wrzucamy camembert i parmeńską do sosu, mieszamy. Polewamy makaron sosem, posypujemy parmezanem/ startą goudą.