Sposób przygotowania:
Tagliatelle z indykiem, gorgonzolą i brokułami
Nastawiamy wodę na makaron i gotujemy tagliatelle al dente w osolonej wodzie. Brokuły oczyszczamy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy al dente w osolonej wodzie (max. 4 minuty od momentu wrzucenia do wrzątku). Odcedzamy.
Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Smażymy przez 5 minut na rozgrzanym tłuszczu.
W połowie smażenia dorzucamy posiekaną cebulkę. Wlewamy na patelnię śmietanę i dodajemy ser gorgonzola pokrojony w drobną kostkę. Przyprawiamy danie oregano, pieprzem i solą i dusimy 3 minuty.
Po tym czasie wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i na końcu dodajemy brokuły.
Filet z indyka myjemy, osuszamy i kroimy na średniej wielkości kawałki. Smażymy przez 5 minut na rozgrzanym tłuszczu.
W połowie smażenia dorzucamy posiekaną cebulkę. Wlewamy na patelnię śmietanę i dodajemy ser gorgonzola pokrojony w drobną kostkę. Przyprawiamy danie oregano, pieprzem i solą i dusimy 3 minuty.
Po tym czasie wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy i na końcu dodajemy brokuły.