Sposób przygotowania:
Kokardki z cukinią i kurczakiem
Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy kokardki al dente. Odcedzamy. Oczyszczamy mięso, kroimy w sporą kostkę. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy mięso i smażymy przez około 5 minut.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, wrzucamy do mięsa i smażymy jeszcze chwilę. Paprykę kroimy w paski i też wrzucamy na patelnię. Dodajemy także pokrojoną w półplasterki cukinię i dusimy całość przez kilka minut na małym ogniu.
Dodajemy przyprawy oraz pomidory z puszki i smażymy jeszcze 5 minut.
Pod koniec dodajemy ugotowane kokardki, mieszamy i podajemy.
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, wrzucamy do mięsa i smażymy jeszcze chwilę. Paprykę kroimy w paski i też wrzucamy na patelnię. Dodajemy także pokrojoną w półplasterki cukinię i dusimy całość przez kilka minut na małym ogniu.
Dodajemy przyprawy oraz pomidory z puszki i smażymy jeszcze 5 minut.
Pod koniec dodajemy ugotowane kokardki, mieszamy i podajemy.