Sposób przygotowania:
Gulasz z indyka z pieczarkami
Gulasz pieczarkowy na mięsie z indyka lekko zabielony śmietaną i zagęszczony mąką kukurydzianą
Indyka dobrze umyc i osuszyc. Dokladnie obrac z wszelkich blonek i kosteczek - kosztuje to troche czasu i cierpliwosci :] - po czym pokroic w niewielka kostke. Przyprawisc sosem sojowym, maggie, papryka, sola, pieprzem i kolendra, odstawic na 2 godziny do lodówki. Pieczarki dokladnie obrac i pokroic w kosteczke lub paski, cebule i czosnekobrac umyc i osuszyc, pokroic w kosteczke. W wiekszym rondlu rozgrzac oliwe i podsmazyc na niej mieso, do momentu lekkiego zbrazowienia, po czym zalac mieso woda, tak aby znajdywalo sie pod powierzchnia plynu, doprawic sola, pieprzem i maggie. Dusic przez 55 minut na wolnym ogniu, po czym dodac lisc laurowy, cebule oraz pieczarki i dusic pod przykryciem przez okolo 15-20 minut, zdjac z ognia, dodac smietane i make kukurydziana, wymieszac i doprawic do smaku, wrzucic pokrojona natke pietruszki, wymieszac, zagotowac. W przypadku uzycia maki pszennej, rozuscic ja uprzednio w niewielkiej ilosci wody i dodac do sosu. Makaron ugotowac w/g przepisu na opakowaniu. Gulasz podajemy z makaronem.
Indyka dobrze umyc i osuszyc. Dokladnie obrac z wszelkich blonek i kosteczek - kosztuje to troche czasu i cierpliwosci :] - po czym pokroic w niewielka kostke. Przyprawisc sosem sojowym, maggie, papryka, sola, pieprzem i kolendra, odstawic na 2 godziny do lodówki. Pieczarki dokladnie obrac i pokroic w kosteczke lub paski, cebule i czosnekobrac umyc i osuszyc, pokroic w kosteczke. W wiekszym rondlu rozgrzac oliwe i podsmazyc na niej mieso, do momentu lekkiego zbrazowienia, po czym zalac mieso woda, tak aby znajdywalo sie pod powierzchnia plynu, doprawic sola, pieprzem i maggie. Dusic przez 55 minut na wolnym ogniu, po czym dodac lisc laurowy, cebule oraz pieczarki i dusic pod przykryciem przez okolo 15-20 minut, zdjac z ognia, dodac smietane i make kukurydziana, wymieszac i doprawic do smaku, wrzucic pokrojona natke pietruszki, wymieszac, zagotowac. W przypadku uzycia maki pszennej, rozuscic ja uprzednio w niewielkiej ilosci wody i dodac do sosu. Makaron ugotowac w/g przepisu na opakowaniu. Gulasz podajemy z makaronem.
wedith1
evita0007
iwi69