Sposób przygotowania:
Spaghetti z bobem
Czosnek obieramy i siekamy w plasterki, porę kroimy w cieniutkie talarki.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy całość i podsmażamy chwile dodając pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę - całość podsmażamy 1-2 minuty by czosnek się nie przypalił gdyż będzie wówczas gorzki.
Ugotowany w osolonej wodzie bób obieramy, wrzucamy na patelni i całość przesmażamy kolejne 2-3 minuty. Następnie do bobu dodajemy ugotowany al dente makaron spaghetti, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i mieszamy.
Podajemy oprószając startym żółtym serem.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy całość i podsmażamy chwile dodając pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę - całość podsmażamy 1-2 minuty by czosnek się nie przypalił gdyż będzie wówczas gorzki.
Ugotowany w osolonej wodzie bób obieramy, wrzucamy na patelni i całość przesmażamy kolejne 2-3 minuty. Następnie do bobu dodajemy ugotowany al dente makaron spaghetti, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i mieszamy.
Podajemy oprószając startym żółtym serem.