Sposób przygotowania:
Makaron w sosie beszamelowym z indykiem
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu (dla głębi smaku możemy dodać szczyptę carry). Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobne kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy mięso i przyprawiamy solą i pieprzem, kiedy się zarumieni dodajemy mrożone warzywa, podlewamy około 200 ml wody i wszystko razem dusimy do miękkości warzyw. Przygotowujemy sos beszamelowy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i cały czas mieszamy aby go nie przypalić, podlewamy mlekiem i dodajemy posiekany szczypiorek, ściągamy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do miski wkładamy ugotowany makaron który łączymy z 3/4 sosu - dokładnie mieszamy. Na talerz nakładamy makaron na który kładziemy uduszone warzywka z indykiem i całość polewamy sosem - smacznego