dża

dża

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 262]

Tagliatelle z wędzonym łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybko i smacznie czyli tak jak lubię najbardziej:D

Tagliatelle z wędzonym łososiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tagliatelle z wędzonym łososiem

 

  • 30 dag łososia wędzonego
  • 20 dag serka mascarpone
  • 1 cebulka
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki chili suszonego / grys
  • 40 dag makaronu tagliatelle
  • nać pietruszki
  • łyżka oliwy

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z wędzonym łososiem
Makaron ugotować - wg przepisu na opakowaniu - al dente, odlać, ale zachować ½ kubka wody z gotowania makaronu. Cebulę drobno posiekać i wrzucić na średnio rozgrzaną oliwę, zeszklić. Dodać mascarpone i łososia. Wymieszać i chwilę podsmażyć mieszając, następnie wsypać pół łyżeczki chili, doprawić odrobiną soli i pieprzem (wg uznania). Jeżeli sos jest bardzo gęsty dolać wodę odlaną z makaronu, wymieszać. Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Po wyłożeniu na talerz posypać natką.
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Do podsmażonej cebuli dodajemy mascarpone i łososia.
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Doprawiamy na ostro płatkami chili - dodatkowy aromat.
Tagliatelle z wędzonym łososiem
Do sosu wkładamy ugotowany makaron, mieszamy i właściwie gotowe;D