Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Talarki włoskie by Noruas

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne kruche talarki orzechowe

Talarki włoskie by Noruas Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Talarki włoskie by Noruas

 

Sposób przygotowania:

Talarki włoskie by Noruas
Połowę orzechów mielimy. Do miski przesypujemy mąkę i skrobię. Dodajemy proszek do pieczenia, margarynę, cukier, cukier waniliowy, jajko i mielone orzechy. Masę ugniatamy na ciasto. Wyrabiamy w dwa wałki o długości ok. 20 cm. Następnie wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie, kroimy w plastry i poprawiamy okrągłe kształty. Układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Na wierzchu kładziemy orzechy. Pieczemy w termoobiegu do 10 minut w tep. 200 stopni(ciasteczka bardzo szybko się zarumieniają, warto więc pilnować).
Talarki włoskie by Noruas
Obieramy orzechy a następnie połowę z nich mielimy
Talarki włoskie by Noruas
Składniki na ciasto łączymy i ugniatamy
Talarki włoskie by Noruas
Ciasto rozwałkowujemy w dwa wałki ok. 20 cm długości każdy
Talarki włoskie by Noruas
Tniemy na talarki i ozdabiamy każdy orzechem

Tagi:

jajko jajka