szewczyk

szewczyk

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

talarki z cukini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo szybka w przygotowaniu potrawa, niezła przekąska na każdą porę.

talarki z cukini

Składniki:

talarki z cukini

 

 

Sposób przygotowania:

talarki z cukini
Cukinię możemy troszkę podgotować z 2 minuty we wrzącej wodzie,by nie była zbyt twarda. Następnie obieramy ze skórki i kroimy w talarki. Obtaczamy każdy talarek w jajku z przyprawami,następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na patelni obracając z obu stron, aż zarumieni się na złoty kolor. Nie przewracajmy jednak cukinii zbyt często,by skórka się nie odkleiła a cukinia rozlazła. Smacznego!