Sposób przygotowania:
Śledzie w oleju z papryką i ogórkiem
Ogórki pokroić w plastry, cebulę w pół krążki, natomiast paprykę w paski.
Śledzie odsączyć, umyć i pokroić na kawałki. W słoiku lub miseczce układać warstwami: cebulę, ogórek, paprykę, kawałki śledzia, oprószyć pieprzem i skropić octem i tak aż składniki się skończą.
Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień. Można przechowywać w lodówce nawet tydzień.
Śledzie odsączyć, umyć i pokroić na kawałki. W słoiku lub miseczce układać warstwami: cebulę, ogórek, paprykę, kawałki śledzia, oprószyć pieprzem i skropić octem i tak aż składniki się skończą.
Wszystko zalać olejem i wstawić do lodówki na co najmniej 1 dzień. Można przechowywać w lodówce nawet tydzień.