Sposób przygotowania:
Paszteciki gruszkowo serowe
Gruszki umyłam, obrałam, usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w małą kostkę. Przełożyłam do miski. Do gruszek wkruszyłam ser oraz dodałam orzechy włoskie, które wcześniej posiekałam. Farsz doprawiłam pieprzem oraz odrobiną chili, dodałam też szczyptę soli.
Ciasto francuskie podzieliłam na części ( u mnie akurat 10) Na każdy kawałek kładłam porcję farszu. Brzegi docisnęłam a wierzch posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam sezamem.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.
Ciasto francuskie podzieliłam na części ( u mnie akurat 10) Na każdy kawałek kładłam porcję farszu. Brzegi docisnęłam a wierzch posmarowałam roztrzepanym jajkiem i posypałam sezamem.
Piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 20 minut.