Sposób przygotowania:
Młode ziemniaki z grilla
Ziemniaki dokładnie wyszorować. Następnie ugotować je do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Gdy ziemniaki się ugotują należy je wyjąć z garnka przekroić na połówki i na chwilę odłożyć by przestygły.
Na folię układamy plasterek masła, dwa listki rozmarynu na to układamy jedną połówkę ziemniaka, obok stawiamy drugą połówkę ziemniaka i na nią dajemy kawałek masła dwa listki rozmarynu.
Przed zawinięciem obie połówki posypujemy odrobiną soli morskiej, a następnie zawijamy ziemniaka w folię. Tak przygotowane ziemniaki układamy na grillu i grillujemy około 15 minut.
Jeśli ktoś lubi bardziej przypieczone to może grillować dłużej. Przed podaniem można posypać ziemniaki drobno posiekanym koperkiem.
Na folię układamy plasterek masła, dwa listki rozmarynu na to układamy jedną połówkę ziemniaka, obok stawiamy drugą połówkę ziemniaka i na nią dajemy kawałek masła dwa listki rozmarynu.
Przed zawinięciem obie połówki posypujemy odrobiną soli morskiej, a następnie zawijamy ziemniaka w folię. Tak przygotowane ziemniaki układamy na grillu i grillujemy około 15 minut.
Jeśli ktoś lubi bardziej przypieczone to może grillować dłużej. Przed podaniem można posypać ziemniaki drobno posiekanym koperkiem.
kasia900