Sposób przygotowania:
Gulasz ziemniaczano cebulowy Eliprzygotowanie cebuli
Cebule obrać z łupinek i pokroić je w ćwierć krążki.
przygotowanie boczku
Wędzony boczek pokroić w kostkę.
przygotowanie boczku cd
Patelnię rozgrzać, wyłożyć na nią boczek i usmażyć.
przygotowanie gulaszu
Do usmażonego boczku dodać pokrojoną cebulę.
przygotowanie gulaszu cd
Cebulę usmażyć razem z boczkiem
przygotowanie ziemniaków
Ziemniaki z poprzedniego dnia pokroić w plastry.
przygotowanie ziemniaków cd
Pokrojone ziemniaki wymieszać z ziołami prowansalskimi.
przygotowanie gulaszu cd
Na patelni rozgrzać olej, dodać ziemniaki i usmażyć. Do ziemniaków dodać cebulę z boczkiem, doprawić solą , pieprzem i czosnkiem. Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć razem. Smacznego!