Sposób przygotowania:
Tarta pomarańczowa
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Na 40 minut wkładamy je do lodówki.
Masło ucieramy z żółtkami, cukrem pudrem, dwoma łyżkami soku pomarańczowego oraz skórką pomarańczową.
Cukier zalewamy sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Rozpuszczamy. Pomarańcze sparzamy i kroimy w plasterki, gotujemy około 15 minut w syropie.
Ciasto rozwałkujemy, przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy około 20 minut. Na cieście rozsmarowujemy krem pomarańczowy, układamy plasterki pomarańczy, a całość zalewamy syropem pomarańczowym.
Masło ucieramy z żółtkami, cukrem pudrem, dwoma łyżkami soku pomarańczowego oraz skórką pomarańczową.
Cukier zalewamy sokiem pomarańczowym i cytrynowym. Rozpuszczamy. Pomarańcze sparzamy i kroimy w plasterki, gotujemy około 15 minut w syropie.
Ciasto rozwałkujemy, przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy około 20 minut. Na cieście rozsmarowujemy krem pomarańczowy, układamy plasterki pomarańczy, a całość zalewamy syropem pomarańczowym.