Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Tarta twarogowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tarta jest pyszna na kolację. Często ją przygotowuję a przepis wymyśliłam sama. Wszyscy domownicy ją uwielbiają. Polecam i smacznego.

Tarta twarogowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tarta twarogowa

 

 

Sposób przygotowania:

Tarta twarogowa
Mąkę przesiać do miski, dodać rozkruszony twaróg, margarynę i proszek. Zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. Marchewkę pokroić w plasterki i ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Ugotowane jajka, obrać i pokroić w plastry. Gdy ciasto się schłodzi wysmarować naczynie do tarty margaryną i wykleić ciastem dno i boki, wstawić na 5 minut do piekarnika w temp. 170 stopni. W tym czasie z surowego jajka i śmietany oraz przypraw zrobić sos. Ciasto wyjąć z piekarnika poukładać jajko i marchewkę zalać sosem i zapiekać 40 minut.
Tarta twarogowa
zagniecione ciasto do tary przed włożeniem do lodówki
Tarta twarogowa
Ugotowane, obrane i pokrojone w plastry jajka.
Tarta twarogowa
Marchewka ułożona na podpieczonym cieście.
Tarta twarogowa
Sos do tarty ze śmietany i jajka z przyprawami.

Tagi:

jajko jajka tarta