Sposób przygotowania:
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem
Ciasto francuskie rozwijamy i wycinamy z niego koło na wielkość formy do tarty. Wylepiamy nim dno i boki formy.
Fileta z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanym oleju. Studzimy.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Na ciasto francuskie układamy usmażonego kurczaka, paprykę i kukurydzę.
Całość zalewamy śmietaną z jajkami. Na wierzch układamy plastry mozzarelli. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.
Fileta z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanym oleju. Studzimy.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Jajka mieszamy ze śmietaną. Przyprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Na ciasto francuskie układamy usmażonego kurczaka, paprykę i kukurydzę.
Całość zalewamy śmietaną z jajkami. Na wierzch układamy plastry mozzarelli. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez 30 minut.