Sposób przygotowania:
Tarta z gruszkami i serem pleśniowym
Ciastem francuskim wyłożyć dno oraz boki formy do tarty, ponakłuwać widelcem i piec przez 15 min. w temp. 200 stopni. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i wiórkach kokosowych. Smażyć na rozgrzanym oleju.
Gruszki obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Gruszki i ser pleśniowy pokroić w kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
Na podpieczony spód wyłożyć podsmażonego kurczaka w wiórkach, gruszki i ser pleśniowy. W misce połączyć roztrzepane 3 jajka ze śmietaną, dodać natkę pietruszki, sól i pieprz, wymieszać. Następnie wylać na ułożone składniki.
Można przyozdobić plasterkami gruszki. Piec przez 15-20 min. w temp. 200 stopni.
Gruszki obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne. Gruszki i ser pleśniowy pokroić w kostkę, natkę pietruszki drobno posiekać.
Na podpieczony spód wyłożyć podsmażonego kurczaka w wiórkach, gruszki i ser pleśniowy. W misce połączyć roztrzepane 3 jajka ze śmietaną, dodać natkę pietruszki, sól i pieprz, wymieszać. Następnie wylać na ułożone składniki.
Można przyozdobić plasterkami gruszki. Piec przez 15-20 min. w temp. 200 stopni.