Sposób przygotowania:
Tarta z jabłkami i cynamonem na cieście francuskim
Obrane jabłka podzielić na ćwiartki, a następnie pokroić je na plasterki.
Wrzucić na rozgrzany w rondlu olej kokosowy, dodać cukier i cynamon. Wymieszać i poddusić przez około 3 minuty.
Zdjąć z palnika i zostawić do przestygnięcia.
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać je widelcem. Resztkę ciasta pokroić w paski.
Wyłożyć jabłka na blachę. Na wierzchu ułożyć paski z ciasta i posmarować je rozbełtanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Wrzucić na rozgrzany w rondlu olej kokosowy, dodać cukier i cynamon. Wymieszać i poddusić przez około 3 minuty.
Zdjąć z palnika i zostawić do przestygnięcia.
Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim i ponakłuwać je widelcem. Resztkę ciasta pokroić w paski.
Wyłożyć jabłka na blachę. Na wierzchu ułożyć paski z ciasta i posmarować je rozbełtanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
SylaUla
Ania321
robaczek
gordejuela
gordejuela
niestety,to NIE jest prawdziwa opnia,bardzo neiladnie