Sposób przygotowania:
Tarta z mięsem mielonym i warzywami
Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wystudzić. Ciasto francuskie rozwinąć i wyłożyć nim formę do tarty.
Mięso mielone oraz warzywa -brokuł, marchewkę i kalafior ułożyć na cieście. Posypać solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze śmietaną. Przyprawić.
Wylać masę na tarte. Mozzarelle odsączyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzchu tarty. Piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.
Mięso mielone oraz warzywa -brokuł, marchewkę i kalafior ułożyć na cieście. Posypać solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze śmietaną. Przyprawić.
Wylać masę na tarte. Mozzarelle odsączyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzchu tarty. Piec w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.