Sposób przygotowania:
Tarta z mięsem mielonym i pastą groszkow
Cebulkę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć. Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, przyprawą do mięsa mielonego i cebulką. Na patelni usmażyć kotlety o średnicy około 15-18 cm. Marchewkę pokroić w plasterki i lekko obgotować w osolonej wodzie (można dodać łyżkę masła). Ciasto francuskie przekroić na pół i rozłożyć na dwóch blachach o średnicy około 20 cm. Groszek pognieść widelcem lub rozdrobnić blenderem a następnie posmarować nim równomiernie ciasto francuskie. Na groszek położyć mięso mielone (usmażony wcześniej kotlet) a w koło niego ułożyć plasterki marchewki. Wstawić do nagrzanego piekarnika (temp. 200 stopni) na 15 minut. Pomidory sparzyć, pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z pomidorami i bazylią. Pomidory wrzucić na tartę i piec jeszcze około 7 minut. Podawać na gorąco. Uwaga jeden krążek to porcja na około 2 osoby lub jedną bardzo bardzo głodną. Smacznego!