Sposób przygotowania:
Makaronowe gniazdka z mięsem mielonym i fetą
Makaron przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Dbamy o to, żeby gniazdka się nie rozwaliły. Wykładamy je do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką. Mięso mieszamy z jajkiem, cebulą (kostka) i czosnkiem (przeciśnięty przez praskę).
Dodajemy dwie łyżki tartej bułki i przyprawy meksykańskiej. Solimy i pieprzymy do smaku. robimy 8 kotletów. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Układamy na gniazdkach makaronu. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku z 2 łyżkami mąki.
Dokładamy rozkruszoną kostkę bulionową. Zalewamy wodą (2 szklanki). Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Wylewamy na mięso i makaron. Danie posypujemy fetą pokrojoną w kostkę i oliwkami podzielonymi na połówki. Posypujemy mozarellą.
Oprószamy ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez pół godziny w tem. 180 stopni C.
Dodajemy dwie łyżki tartej bułki i przyprawy meksykańskiej. Solimy i pieprzymy do smaku. robimy 8 kotletów. Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Układamy na gniazdkach makaronu. Margarynę rozpuszczamy w garnuszku z 2 łyżkami mąki.
Dokładamy rozkruszoną kostkę bulionową. Zalewamy wodą (2 szklanki). Dodajemy koncentrat pomidorowy. Solimy i pieprzymy do smaku. Wylewamy na mięso i makaron. Danie posypujemy fetą pokrojoną w kostkę i oliwkami podzielonymi na połówki. Posypujemy mozarellą.
Oprószamy ziołami prowansalskimi. Pieczemy przez pół godziny w tem. 180 stopni C.