Sposób przygotowania:
tartaletki marchwiowe
1.z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,
2.uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3.po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do pieczenia, wykleić ciastem też boki foremek by powstał kołnierz,
4.po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5.marchewki zetrzeć na tarce,
6.na patelni rozgrzać masło, dodać marchew, cukier gałkę muszkatołową i śmietanę, chwilę podsmażać,
7.masę nałożyć do ciastek i zapiekać w piekarniku jeszcze 15 min
2.uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
3.po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do pieczenia, wykleić ciastem też boki foremek by powstał kołnierz,
4.po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
5.marchewki zetrzeć na tarce,
6.na patelni rozgrzać masło, dodać marchew, cukier gałkę muszkatołową i śmietanę, chwilę podsmażać,
7.masę nałożyć do ciastek i zapiekać w piekarniku jeszcze 15 min