gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1315]

Tatar wg gosi p.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowany tatar z żółtkami podaję jako zakąskę gdy spodziewam się gości. Polecam tym, którzy lubią tego typu dania.

Tatar wg gosi p. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar wg gosi p.

 

Sposób przygotowania:

Tatar wg gosi p.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki również drobno kroimy. Wołowinę mielimy w maszynce do mięs. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę i pieprz cayenne. Dokładnie mieszamy. Z mięsa formujemy kulki, które spłaszczamy i formujemy w nich dołek, układamy na talerzu. W dołki mięsa wkładamy żółtka. Wokół tatarów wykładamy pokrojoną cebulę, a na środku pokrojone ogórki.
Tatar wg gosi p.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ogórki również drobno kroimy.
Tatar wg gosi p.
Wołowinę myjemy i mielimy w maszynce do mięs.
Tatar wg gosi p.
Z mięsa formujemy kulki, które spłaszczamy i formujemy w nich dołek, układamy na talerzu.
Tatar wg gosi p.
do dołków w mięsie wkładamy żółtka. Wokół tatarów wykładamy pokrojoną cebulę, a na środku pokrojone ogórki.