Czarny Piotruś

Czarny Piotruś

Kucharz
[Przepisów: 7]

Tatar z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Doskonały i aromatyczny tatar z bakłażana - doskonały do smarowania grzanek na gorąco. Niezbędne do grilla.

Tatar z bakłażana

Składniki:

Tatar z bakłażana

 

  • 1 bakłażan
  • mały ząbek czosnku
  • 1 mała czerwona cebula / szalotka
  • 1/4 - 1/3 pęczka pietruszki (wg. smaku / gustu)
  • sól / pieprz (grubo/świeżo zmielony)

 

Sposób przygotowania:

Tatar z bakłażana
Bakłażan pokrój na pół i włóż do piekarnika (na 180 stopni), piecz do miękkości - ok 20 min - aż wierzch trochę przyschnie. Można lekko skropić oliwą przed pieczeniem.

Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu obierz ze skóry i posiekaj w drobna kostkę, dodaj posiekaną drobno cebulę i czosnek i posiekaną natkę.

Wymieszaj wszystko razem z solą i pieprzem.

Wstaw na 20 minut do lodówki aby się "przegryzło".

Smacznego!

Tagi:

bakłażan