Sposób przygotowania:
Tatar z bakłażana
Bakłażan pokrój na pół i włóż do piekarnika (na 180 stopni), piecz do miękkości - ok 20 min - aż wierzch trochę przyschnie. Można lekko skropić oliwą przed pieczeniem.
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu obierz ze skóry i posiekaj w drobna kostkę, dodaj posiekaną drobno cebulę i czosnek i posiekaną natkę.
Wymieszaj wszystko razem z solą i pieprzem.
Wstaw na 20 minut do lodówki aby się "przegryzło".
Smacznego!
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu obierz ze skóry i posiekaj w drobna kostkę, dodaj posiekaną drobno cebulę i czosnek i posiekaną natkę.
Wymieszaj wszystko razem z solą i pieprzem.
Wstaw na 20 minut do lodówki aby się "przegryzło".
Smacznego!