KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Książka Kucharska: Smaki Japonii

Tatar z dwóch ryb

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Dwie ryby, czerwona i biała na surowo....

Tatar z dwóch ryb Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar z dwóch ryb

 

  • 60 gram świeżego tuńczyka,
  • 60 gram świeżej dorady,
  • 1 szt szalotki,
  • szczypiorek,
  • łyżeczka sezamu,
  • sos sojowy do smaku,
  • kilka plasterków cytryny,

Sposób przygotowania:

Tatar z dwóch ryb
Tuńczyka i doradę siekamy osobno bardzo drobno, doprawiamy pokrojoną w drobną kostkę cebulą, sezamem, szczypiorkiem, skrapiamy cytryną, doprawiamy sosem sojowym, wszystko dokładnie mieszamy. Na talerzu układamy w okrągłych foremkach osobno tatara z tuńczyka i dorady, przyozdabiamy zieleniną, plasterkami cytryny, wszystko posypujemy sezamem. SMACZNEGO.
Tatar z dwóch ryb
ryby dokładnie siekamy na bardzo drobną kostkę .
Tatar z dwóch ryb
Posiekaną rybę mieszamy z przyprawami .
Tatar z dwóch ryb
Formujemy dwa osobne tatarki z ryb ...