„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem. Powst

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

Składniki:

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

 

  • 3 serki homogenizowane waniliowe ( 15 dag każdy),
  • 4 opakowania galaretki o różnych smakach, ewentualnie dowolne owoce i biszkopty.

Sposób przygotowania:

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym
Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem.

Powstaną 3 masy o różnych kolorach.

1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.

Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).

Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.

Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.

Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Ciasto schłodzić w lodówce.

Tagi:

biszkopt