Sposób przygotowania:
„Tęcza” z serkiem homogenizowanym
Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem.
Powstaną 3 masy o różnych kolorach.
1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.
Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).
Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.
Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.
Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.
Ciasto schłodzić w lodówce.
Powstaną 3 masy o różnych kolorach.
1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.
Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).
Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.
Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.
Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.
Ciasto schłodzić w lodówce.