Sposób przygotowania:
Tęczowe serniczki bez pieczenia
Każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody (oddzielnie) i odstawiamy do przestygnięcia (najlepiej robić to po kolei). Twaróg dzielimy na 3 części po 200 g. Do pierwszej części twarogu wlewamy niebieską galaretkę i miksujemy. Przelewamy do 5 szklanek (po równo) i wstawiamy do lodówki. Tak samo robimy z galaretką czerwoną i z żółtą. Schładzamy w lodówce.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem i barwnikiem zielonym na sztywną masę. Górę serniczków dekorujemy śmietanką i owocami. Ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem i barwnikiem zielonym na sztywną masę. Górę serniczków dekorujemy śmietanką i owocami. Ponownie wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.