Sposób przygotowania:
Deser warstwowy z dżemem
Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy, aż się rozpuści, odstawiamy. Do dwóch pucharków wkładamy na dno po 1 łyżce dżemu truskawkowego.
Ricottę przekładamy do miseczki, dokładamy 2 łyżki dżemu i mieszamy dokładnie. Na koniec dolewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę serową na dżem w równych porcjach. Na masie serowej delikatnie układamy 2 biszkopty. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i układamy na biszkoptach.
Górę dekorujemy posypką cukrową. Wstawiamy pucharki do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzone.
Ricottę przekładamy do miseczki, dokładamy 2 łyżki dżemu i mieszamy dokładnie. Na koniec dolewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy.
Przekładamy masę serową na dżem w równych porcjach. Na masie serowej delikatnie układamy 2 biszkopty. Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno i układamy na biszkoptach.
Górę dekorujemy posypką cukrową. Wstawiamy pucharki do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzone.