Sposób przygotowania:
Deser kawowo - grysikowyETAP 1:
Herbatniki pokruszyć.
Śmietanę podgrzać i wrzucić do niej kawałki czekolady. Rozpuścić i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Nałożyć po równo do dwóch szklanek. 3/4szkl. zimnego mleka wlać do rondla. Wsypać kawę rozpuszczalną i cukier kryształ. Zagotować i zestawić z gazu. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w 1/4 zimnego mleka. Wlać do ugotowanej kawy. Wymieszać. Postawić na gazie i zagotować. Wyłożyć do szklanek na ciastka.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem waniliowym. Wsypać kaszę manną i gotować do zgęstnienia. Wyłożyć do szklanek na budyń.
Deser podawać na ciepło lub wystudzić i schłodzić w lodówce.