Sposób przygotowania:
Deser winogronowy
Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie (jedną w 1 szkl wody a drugą w 400 ml) i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy i osuszamy.
Serek homogenizowany przekładamy do miseczki i dodajemy przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody). Mieszamy dokładnie a następnie przelewamy delikatnie do pucharków po 6-7 łyżek do jednego pucharka. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie na zastygniętą masę serową układamy po kilka sztuk winogron i zalewamy delikatnie galaretką (rozpuszczoną w 400 ml)- po 15 łyżek na 1 pucharek. Wstawiamy ponownie do lodówki na 30 minut.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, przekładamy do woreczka foliowego, odcinamy koniec woreczka i wyciskamy śmietankę na zastygniętą galaretkę winogronową.
Śmietankę posypujemy kolorowa posypką przed podaniem. Deser przechowujemy w lodówce.
Serek homogenizowany przekładamy do miseczki i dodajemy przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody). Mieszamy dokładnie a następnie przelewamy delikatnie do pucharków po 6-7 łyżek do jednego pucharka. Wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie na zastygniętą masę serową układamy po kilka sztuk winogron i zalewamy delikatnie galaretką (rozpuszczoną w 400 ml)- po 15 łyżek na 1 pucharek. Wstawiamy ponownie do lodówki na 30 minut.
Zimną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, przekładamy do woreczka foliowego, odcinamy koniec woreczka i wyciskamy śmietankę na zastygniętą galaretkę winogronową.
Śmietankę posypujemy kolorowa posypką przed podaniem. Deser przechowujemy w lodówce.