Sposób przygotowania:
Ciasto truskawkowa chmurka
Truskawki rozmrażamy. Kroimy na ćwiartki. Obie galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie. Studzimy.
Do wystudzonych galaretek dodajemy kawałki truskawek. Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuje do połączenia się składników.
Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam herbatniki. Na herbatniki wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę godzinę. Na stężałą galaretkę układam bitą śmietanę. Posypuję płatkami czekoladowymi.
Chłodzę jeszcze godzinę.
Do wystudzonych galaretek dodajemy kawałki truskawek. Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaje cukier puder i śmietanfix. Miksuje do połączenia się składników.
Na dnie kwadratowej formy do pieczenia układam herbatniki. Na herbatniki wylewam tężejącą galaretkę. Chłodzę godzinę. Na stężałą galaretkę układam bitą śmietanę. Posypuję płatkami czekoladowymi.
Chłodzę jeszcze godzinę.