Sposób przygotowania:
Babeczki bananowo-serowe
Biały ser zgniatamy widelcem dodając równocześnie jogurt. Banany obieramy. Część kroimy w plasterki , część na kawałki o wysokości filiżanki.
Te drugie kroimy w pionowe paski tak, by można było wyłożyć nimi boki filiżanek. Wszystkie cząstki bananów skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
4 śliwki zostawiamy do dekoracji, pozostałe drobno siekamy. Do masy serowej dodajemy śliwki – mieszamy masę dokładnie. Dno czterech filiżanek wykładamy plasterkami okrągłymi, zaś boki prostokątnymi.
W środek nakładamy masę serową lekko upychając.
Odwracamy filiżanki wprost na talerzyk.Tak powstałe babeczki dekorujemy śliwkami, listkami mięty i osypujemy lekko wiórkami kokosowymi.
Te drugie kroimy w pionowe paski tak, by można było wyłożyć nimi boki filiżanek. Wszystkie cząstki bananów skrapiamy sokiem z cytryny, by nie ściemniały.
4 śliwki zostawiamy do dekoracji, pozostałe drobno siekamy. Do masy serowej dodajemy śliwki – mieszamy masę dokładnie. Dno czterech filiżanek wykładamy plasterkami okrągłymi, zaś boki prostokątnymi.
W środek nakładamy masę serową lekko upychając.
Odwracamy filiżanki wprost na talerzyk.Tak powstałe babeczki dekorujemy śliwkami, listkami mięty i osypujemy lekko wiórkami kokosowymi.