Sposób przygotowania:
Tęczowiec
Rozpuść galaretkę truskawkową i agrestową w 1 i 3/4 szkl. wrzątku. Wiśniową rozpuść w 3/4 szkl. wrzątku. Rozlej te 3 smaki galaretek do 5 miseczek: 2 truskawkowe, 2 agrestowe i 1 wiśniowa. Gdy zaczną tężeć rozmieszaj dokładnie 1 część agrestowej ze startą gruszką i jogurtem gruszkowym, drugą pozostaw czystą. Do 1 galertki truskawkowej dodaj jogurt truskawkowy, a do 2 jogurt naturalny. Do galaretki wiśniowej dodaj jogurt wiśniowy. Dokładnie rozmieszaj galaretki z jogurtami. Ułóż herbatniki na blasze, na nie lej 4 tężejące galaretki z jogurtami. Ułóż kawałeczki pomarańczy na wierzchu i zalej galaretką agrestową. Schłódz dobrze w lodówce.Smacznego!;-)
montajka
Henia