Sposób przygotowania:
Tiramisù aklle fragole-Tiramisù truskawe
- zmiksowac truskawki z sokiem z 1 pomaranczy(zpostawic pare sztuk i wkroic je potem,pokrajane w male kawalki do masy serowej) i 50 g cukru - zetrzec skorke z 1pomaraczy(tylko czesc pomaranczowa-nie biala!!! ) -wymieszac mascarpone wraz z twarogiem(zmielonym 2 razy),skorka z pomaranczy,sokiem z 1 pomaranczy ,reszta cukru i Gran Marinier - dodac ubita śmietana i wymieszać delikatnie - ulozyc warstwę biszkoptów na dnie blachy i polac je polowa zmiksowanych truskawek a na to polozyc polowe warstwy serowej - powtorzyc ostatni proces - na wierzch mozna ulozyc pokrajane na talarki truskawki i ulozone jak dachówki-w tym wypadku nalezy wszystko oblac galaretka rozpuszczona w 1/2 proporcji wody(galaretka zapobiegnie wyschnięciu i sczernieniu surowych truskawek na wierzchu placka - placek wlozyc do lodówki na (!!!) co najmniej 12 godz(najlepiej 24 godz.).jak kazda z odmian Tiramisù-biszkopty musza rozmieknac i przejsc smakiem-inaczej placek nie będzie mial zadnego konkretnego smaku. zycze smacznego (-:
Julian85
Sarenka
anullka7
PaniTereska