Sposób przygotowania:
Tiramisu na bitej śmietanie
Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy serek mascarpone, ciągle miksując. Następnie dosypujemy cukier puder i parę kropli olejku migdałowego. Kawę wymieszać z likierem i w tak sporządzonym płynie maczać po kolei biszkopty i układać na dnie naczynia (ja użyłam potrójnej porcji i trzech naczyń 25 x 12 cm ) na biszkopty wyłożyć część masy śmietanowo-serowej i posypać na wierzch kakao. Następnie ułożyć druga warstwę namoczonych biszkoptów i przykryć resztą ubitej masy. Wierzch posypać kakao i włożyć na ok. 2 godziny do lodówki.
![Tiramisu na bitej śmietanie Tiramisu na bitej śmietanie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-na-bitej-smietanie-266364.jpg)
![Tiramisu na bitej śmietanie Tiramisu na bitej śmietanie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-na-bitej-smietanie-266365.jpg)
![Tiramisu na bitej śmietanie Tiramisu na bitej śmietanie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-na-bitej-smietanie-266366.jpg)
![Tiramisu na bitej śmietanie Tiramisu na bitej śmietanie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-na-bitej-smietanie-266367.jpg)