Sposób przygotowania:
Tiramisu z truskawkami
Żółtka oddzielić od białek. Żółtka urzec z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Białka ubić na sztywno w osobnym naczyniu i delikatnie wymieszać z żółtkami i serkiem.
Do herbaty dodać alkohol i wymieszać. Biszkopty maczać w herbacie, a następnie układać w pucharkach na przemian z masą jajeczno serową i truskawkami.
Ostatnia warstwa powinna być z masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godz.
Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć i ozdobić nimi pucharki.
Do herbaty dodać alkohol i wymieszać. Biszkopty maczać w herbacie, a następnie układać w pucharkach na przemian z masą jajeczno serową i truskawkami.
Ostatnia warstwa powinna być z masy. Wstawiamy do lodówki na ok. 1-2 godz.
Truskawki oczyścić, opłukać, osuszyć i ozdobić nimi pucharki.