Sposób przygotowania:
Tortilla pełnoziarnista z wkładką
Przygotowanie tortilli: Mąkę wsyp do miski, wysyp na blat lub na stolnicę, zrób w niej wgłębienie. Dodaj trochę wody i zacznij ugniatać. Wodę dodawaj stopniowo, cały czas zagniatając ciasto - powinno być miękkie i nie powinno lepić się do rąk. Dopraw solą i pieprzem.
Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj na cienkie placki. Smaż na nieprzywierającej patelni do zrumienienia.
Zawijanie tortilli z wkładką: Przygotowaną tortillę przełóż na duży talerz i kolejno zacznij układać dodatki. Ja najpierw posmarowałam dość obficie serkiem naturalnym, następnie rozrzuciłam ziarna słonecznika i rozdrobnione, podprażone na suchej patelni orzechy włoskie.
Przykryłam tę warstwę liśćmi sałaty masłowej, na której ułożyłam paseczki papryki oraz plastry wędzonego pstrąga.
Całość zawijamy i ... gotowe! Jeśli zdecydujecie się na przygotowanie własnej tortilli wg przepisu, polecam nakładać dodatki na jeszcze ciepłą tortillę.
Ciasto podziel na 2 części, rozwałkuj na cienkie placki. Smaż na nieprzywierającej patelni do zrumienienia.
Zawijanie tortilli z wkładką: Przygotowaną tortillę przełóż na duży talerz i kolejno zacznij układać dodatki. Ja najpierw posmarowałam dość obficie serkiem naturalnym, następnie rozrzuciłam ziarna słonecznika i rozdrobnione, podprażone na suchej patelni orzechy włoskie.
Przykryłam tę warstwę liśćmi sałaty masłowej, na której ułożyłam paseczki papryki oraz plastry wędzonego pstrąga.
Całość zawijamy i ... gotowe! Jeśli zdecydujecie się na przygotowanie własnej tortilli wg przepisu, polecam nakładać dodatki na jeszcze ciepłą tortillę.
Jagodowa
Magdalena88
niezły kąsek
Jagodowa napisał(a):
niezły kąsek
Magdalena88 napisał(a):