AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Pasta jajeczna z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 25

Mimo, że awokado jest bardzo kaloryczne to posiada wiele cennych własciwosci, dlatego warto je wykorzystywać w kuchni.

Pasta jajeczna z awokado

Składniki:

Pasta jajeczna z awokado

 

  • 1 większe, dojrzałe awokado
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz i chilli do smaku
  • oliwa
  • sok z cytryny
  • opcjonalnie 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna z awokado
Dojrzałe awokado umyć, obrać, usunąć pestkę i pokroić na kawałki, wrzucić do miski, dodać pokrojone jajka, czosnek. Doprawić solą, pieprzem i odrobiną chilli. Dodać trochę soku z cytryny i oliwy.

Wszystko razem zblendować. W razie potrzeby jeszcze doprawić.

Jeśli ktoś lubi można dodać z łyżeczkę majonezu.

Tagi:

dodatki pasty