Sposób przygotowania:
Kokardki ze szparagami
Makaron wrzucić do gotującej się, posolonej wody. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na talarki, główki przekroić na pół.
Kiedy makaron będzie gotowy odlać niecałą szklankę wody, resztę odcedzić.
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek i chwilę smażyć.
Następnie dodać pokrojone szparagi i nadal smażyć. Po chwili dodać makaron i zachowaną wcześniej wodę z gotowania.
Dorzucić mozzarellę pokrojoną na kawałki oraz trochę orzechów włoskich i żurawinę suszoną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze odrobinę oleju z orzechów włoskich.
Podgrzewać jeszcze przez moment. Podawać ze świeża bazylią lub tak jak ja posypać startą mozzarellą.
Kiedy makaron będzie gotowy odlać niecałą szklankę wody, resztę odcedzić.
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzać oliwę, wrzucić posiekany czosnek i chwilę smażyć.
Następnie dodać pokrojone szparagi i nadal smażyć. Po chwili dodać makaron i zachowaną wcześniej wodę z gotowania.
Dorzucić mozzarellę pokrojoną na kawałki oraz trochę orzechów włoskich i żurawinę suszoną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze odrobinę oleju z orzechów włoskich.
Podgrzewać jeszcze przez moment. Podawać ze świeża bazylią lub tak jak ja posypać startą mozzarellą.
Magdalena88
Jagodowa
jaNina
Zjadąłbym dzis na obiadek!